2016. június 27., hétfő

A kudarc sikerhez vezet


Nem is értem, miért pont a focilabda vált a világ (talán... nem, biztos) legnépszerűbb sportjává, hiszen dióhéjban csak annyi, hogy futkosol (nem javítom ki) egy labda után, hogy beküldd egy hálóba. És ezt másfél (vagy két) órán keresztül. (A vízilabda érdekesebb.) Unalmas délutánjaimra azonban mégis kiváló orvosság.

Őszinte leszek (mint mindig?): én sem tudom különb szavakkal megtölteni a következő sorokat azoknál a cikkeknél és hozzászólásoknál, melyek mostanra már olyan szinten ellepték az internetet, hogy minden második pl. facebook poszt erről szól. Nagyon szép volt, és negyvennégy(!) év után ez igencsak nagy teljesítmény. Évek óta nyomon követek minden EB- és VB-meccset, szóval ha foci a téma, én kapható vagyok egy sörre (vagy valami egyébre… a lényeg, hogy az alkoholtartalma a 0% fölé emelkedjen). Kicsit bizonytalanul, kicsit pontatlanul, de remek összjátékot produkáltak (szerintem a belgáktól ilyet nem is nagyon láttunk, csupán annyit, hogy kicseszett gyorsak… és rohadtul nem fáradtak… hmm… tuning?? de kikaptunk, ez van. Világbajnoki címtől még messze vagyunk.).

Ezek a meccsek remek ízelítőként szolgáltak, és azt a rengeteg begyűjtött tudást és tapasztalatot kamatoztatva a VB-n talán még messzebb lehet jutni… de ez csak akkor működik, ha keményen dolgozik érte az ember. Mert ennyi a titok, és nem több. Oké, természetesen vannak, akik tehetséggel a zsebükben születnek, nekik fele annyi erőfeszítés sem kell ahhoz, hogy elérjenek egy bizonyos szintet, míg más tüdejét kiköpve dolgozik érte, de aki dolgozik érte, az akarja. És aki akarja, annak sikerülhet.

Asszem, itt most egy kicsikét általánosítottam, mert végül is, ezt mindenre rá lehet húzni. Író akarsz lenni? Profi zenész? Esetleg bíró, orvos, pilóta? Ezek nem hullanak csak úgy az öledbe. Kemény munkával lehet sikerbabérokat aratni. Ehhez azonban buktatókat is alaposan meg kell fejelni, hogy fejlődjünk belőle.

Oh, és az sem árt, ha birtokolsz egy szürke mackónadrágot.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése