Sárkánylovasok? - Avagy ilyet még sosem csináltam!


Ma este óriási sokkhatás ért... még mindig azon fáradozom, nehogy felemésszen. Nincs időm ilyenekkel foglalkozni, mindjárt vizsgaidőszak... meg aztán ott vannak a vázlataim, az új ötletem...!

Oké, oké. Mi a fenét is próbálok kinyökögni? Nos, a frissen legépelt tananyag magolása után az alacsony akkufeszültségű agyam úgy döntött, nem fog bele megabájtokat vagy gigabájtokat igénylő műveletekbe, hanem azt a javaslatot dobta fel, hogy random üzemmódban nézelődjek a mappáim között. Én pedig fáradtságommal nem küzdve eszerint jártam el.

ÉS(!) találtam egy FANFICTION névre keresztelt folder-t. Abban pedig egy komplett történetvázlatot. Egy kidolgozott, részletes, remek átvezetésekkel hidalt történetvázlatot. ÉS(!) tátott szájjal olvastam végig. Általában nem vagyok megelégedve önmagammal (maximalista lévén, ugye), de most sokkhatás ért. Ez a vázlat ugyanis annyira, de tényleg annyira elnyerte a tetszésemet, hogy percekig értetlenül pislogtam, hogy egy: miért nem emlékeztem én erre, és kettő: én ezt mégis mi a francért nem írtam meg??

Emlékszem, anno kísérleteztem fanfiction-írással, de hamar rájöttem, hogy ez nem az én műfajom, de mindig is ki akartam próbálni magam benne (még most is, egyébként). Még Merengőre is felregisztráltam, de az adatlapom azóta is üresen tátong.

Ahogy ezt végiggondoltam, beugrott, hogy mi ez a vázlat. Majdnem napra pontosan három éve (ironikus, nem? - legalábbis a vázlat szerkesztésének időpontjából kiindulva) teljesen beleszerelmesedtem az Így neveld a sárkányodat filmekbe (és nem titok, hogy még mindig megőrülök értük), és mivel fanfictiont írni menő dolog, meg akartam próbálni. Szóval elkezdtem vázlatolgatni... de a dolog ennél a fázisnál megakadt. (Hogy miért, gőzöm sincs, egyáltalán nem emlékszem.)

SZÓVAL... van egy teljesen kész How to train your dragon fanfiction vázlatom, ami írásra kész. ÉS(!) mivel most ráleltem, ÉS(!) baromira tetszik mindaz, amit kiötlöttem, úgy döntöttem, három év elteltével épp itt lenne az ideje végre megvalósítani.

A sztori egy alternatív univerzumban játszódik, melyben viking főhősünk elszökik újdonsült (sárkány)barátjával otthonról, és ez a szökés egy olyan nagy hegyomlást indít, mely egy egész nép életét felforgatja. A történet, mely összemossa a két filmet, és a történet, mely garantálja a sötét és komoly hangvételt.
NA? Mit szólnátok hozzá? Olvasnátok tőlem fanfictiont? A véleményetekre nagyon kíváncsi volnék!
Megoszt:

2 megjegyzés:

  1. Így neveld a sárkányod ff? Már hogy a fenébe ne olvasnánk/nék tőled szívesen!! :D Fogatlan és Hablaty története az egyik kedvenc DreamWorks mesém :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uuu, kinek nem a kedvence? Nem lehet őket nem imádni. :D

      Törlés