2018. november 5., hétfő

Helyzetjelentés


Komolyan elhatároztam magam, talán életemben először, de e komoly döntés mögé komoly következmények is felsorakoznak. El fogok tűnni a blogvilágból egy időre. Vagyis új bejegyzésekre ne tessék számítani, ugyanis a tűzhely lángjaira új feladat hárul: egy épkézláb regény(-sorozato)-t kell megszülnie. (Nos, ha az első kötet kész, én már akkor olyan magasra fogok szökellni örömömben, hogy kis termetem ellenére is súrolni fogják a babahajacskáim a plafont. Mások blogjaira azért alkalomadtán felnézek majd, ahogy eddig, de az én házam tájékán teljes lesz a dermedt csönd.)

Mi az eltűnésem oka? Nos, először is: sokkal inkább okai. Egyrészt vészesen zötyögünk a vizsgaidőszak felé (a MÁV sosem volt ilyen szélsebes, mint most), ami együtt jár azzal, hogy a nyakamba szakadt a sok tanulnivaló. Mert ez a félév sajnos keményebb az előzőnél; gyakorlatok helyett magolásra vagyok kárhoztatva. Továbbá ha valóban felvállalható regényt szeretnék kiadni a kezeim közül, akkor bizony minden tanulás után maradt energiamorzsámat, motivációmat, ihletemet ennek összegyúrásába kell fektetnem, és nem hiszem, hogy marad annyi tartalék, hogy legalább egy háromszázassal megörvendeztesselek benneteket. Mi gátol még? Magával rántott az ihlet. Nagyon keményen, és jelenleg nem lebeg előttem semmi más, csak a gyötrelmeiben fuldokló Reese Burnett és a gyűlöletében tajtékzó Tűz. És ha már a Flow-élmény pipa, nem szeretném megszakítani azzal, hogy más történetem felé kacsintgatok. Éppen eléggé megviseli a kapcsolatunkat, hogy tömérdek randit vagyok kénytelen lemondani az íróasztalomon felpolcolt kötetek miatt.

Hogy állok? Az első kötet vázlata kész, a karakterek háttere, személyisége, motivációi, a kapcsolatrendszerek stb. kidolgozása kész, illetve van egy majdnem Halves I. hosszúságú, legépelt szövegem (három elkészült fejezetem).
És hát srácok... betegesen darkos a sztori. Sokkal sötétebbé, elmeháborodottabbá formálódott, mint amire fel voltam készülve. Talán a dolog ott vert gyökeret, hogy egy lázas napomon kezdtem el írni, amikor is én kínlódva nyomtam az ágyat, programjaimat szép sorjában lemondva, míg odakint ködös-esős reggelre virradt. Ez probléma? Dehogy. Csak váratlanul ért. A szereplőim önálló életet élnek, és egy olyan irányba vezetnek, amire nem voltam felkészülve. ÉS IMÁDOM. Minden egyes percét.

A Tűz-sorozat egy akciódús, horrorelemekkel csúfított (pszicho)thriller. Kemény, de ÉN baromi érdekesnek találom. (Vagy mégsem kemény, csak én vagyok harmatgyenge. Majd kiderül.) Többet (egyelőre) nem osztok meg róla.

Szóval emiatt a sztori miatt feladom a blogomat egy időre. Ha valami szignifikáns fordulat üt be az alkotási folyamat során, vagy ha úgy érzem, hogy jelenlegi állapotom megérne egy helyzetjelentést, bepötyögök nektek néhány sort, de fejezetekre ne számítson senki.

Wish me luck!

2 megjegyzés:

 1. Egy, küldöm az energiáimat a vizsgákhoz és a tanuláshoz!! Kettő, elég jól hangzik ez a regényötlet, szóval szurkolok hogy majd megvalósíthasd.
  A lelkes olvasók (vagyis én biztosan) meg itt várnak majd <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. *Blows a thousand kisses*
   Már más választ nem is tudok lepötyögni senkinek, csak azt, hogy igyekszem nagyon. :D És szívből remélem, hogy más is annyira imádni fogja, mint amennyire én imádom.

   Törlés