Csillagtolvaj

Skylar Brandt történetek

A történetek legaljasabb, legvisszataszítóbb és legvérszomjasabb "főgonoszai" is törődnek valakivel. Az ő kőkemény bordacsontozatuk is érző szívet véd.

Skylar Brandt egy teljesen hétköznapi fiatal kislány, aki szeret a barátaival együtt játszani, arról fantáziál, hogy alaposan meghúzza a copfját annak az osztálytársnak, aki otrombán viselkedett az egyik elsőssel, illetve a tanórán a füzetmargón kívülre rajzolgat. Az átlagos jelző, amely az életéhez tapadt, azonban hirtelen elporlad. Az egyik pillanatban még a lehullott falevelek között futkározik a barátaival, a másik pillanatban pedig egy űrhajó rakodóterében ácsorog... egy rakás vadidegennel körülvéve. Vadidegenekkel, akik ráadásul nem is emberek! Hamar kitudódik számára, hogy nem a Föld az egyetlen lakott planéta, az űrutazás valódi, és hogy az elrablóinak úti célja Uyrilia, egy szürke és mocskos bolygó feketepiaca.

Jaax Yeager a galaxis egyik leghírhedtebb és legveszélyesebbnek vélt űrkalóza, akit mindenki a Tolvajok Királyaként ismer. Lop, csal, hazudik, és mindezt felemelő élvezettel teszi. Egyik munkája során úgy dönt, meglátogatja az amúgy is útba eső Uyriliát, hátha akad valami fogára való. Sok minden megfordul a fejében, elvégre Uyrilia egy igen eseményekben gazdag planéta, arra azonban egyáltalán nem számít, hogy egy földi kislány arcon fogja köpni. Kis mocsadék! Viszont... megvan benne minden, hogy hírhedt törvényen kívüli legyen.

Avagy történetek arról, hogyan cseperedik egy ártatlan, a világra rácsodálkozó földi a galaxis egyik legismertebb kalózává.

Mi is ez: Novellák, Egypercesek
Kategória: Sci-fi, Űropera, Kaland
Korhatár: Változó (minden mű elején feltüntetve)
Figyelmeztetés: Változó (minden mű elején feltüntetve)

A történet részei

A világ - avagy mit tudunk eddig?

A történet színtere a Sigma Galaxis, az általunk is ismert Andromeda egyik szomszédja. Többmillió lakott bolygó, többmilliárd faj, megszámlálhatatlanul sok lakos, akiket egy intergalaktikus szövetség köt össze. Ez a szövetség a Tengely II Szövetség. A Föld elmaradottnak számít a Szövetség tagjaihoz képest.

Az idegen nyelvek megértését egy intravénásan beültetett fordító segíti elő. (Ötlet forrása: képregények.)

Minden bolygón más az időmérés. Az űrhajók fedélzetén (tartózkodjon bárhol is a galaxisban) standard idő- és dátumszámítás érvényes, melyet hélioszi időnek neveznek.

Védőoltások helyett a fiatalok több hetes kúrában vesznek részt. Vitaminnal, ásványi anyaggal és minden egyéb szükséges tápanyaggal dúsított, meghatározott mennyiségű keveréket fogyasztanak, mely hozzájárul egészséges növekedésükhöz és immunrendszerük megerősödéséhez.

A lista folyamatosan bővül. Mivel nem szándékozom túl sok mindent lelőni, ezért további információt, fajokról és bolygókról elemzést, általános tudnivalókat Sky Brandt biztosít.