Stinger

Kaionban meggyarapodott a nyomtalan eltűnések száma, és ha ez még nem volna elég, az utcákon civilek gyilkolják le egymást. A rendőrség és a KIB tehetetlen, a tettesek mintha nem is léteznének.

Egyik reggel két halász egy eszméletlen, lőtt sebből vérző fiatal lányra bukkan Cherton kikötőjében. A sérültet Samuel Kincaid sebész veszi kezelésbe, aki túlzott alkoholhóbortja ellenére megpróbálja megmenteni a rejtélyes idegent. Hamar kitudódik számára, hogy nem egyszerű pácienssel van dolga: a lány ugyanis nem emlékszik semmire azelőttről, hogy a doki vendégszobájában magához tért. A helyzete reménytelennek látszik. Nem hiszi, hogy az emlékezete valaha is visszatérhet, ám amikor egy rejtélyes csuklópánt viselője kiváltja az első emlékét, a dolgok a fejük tetejére állnak. A páciensnek talán köze lehet mindahhoz, ami Kaionban folyik, ezért elindul, hogy kiderítse, ki az a rejtélyes idegen, aki farkasszemet néz vele a tükörből.

Mi is ez: Kisregény-sorozat
Kategória: Akció, Rejtély, Thriller
Korhatár: 14+
Címkék: Amnézia
Figyelmeztetés: A történet trágár megnyilvánulást, erőszakot, vért és szereplők halálát tartalmazza. A korhatárjelzés nem véletlen. Csakis saját felelősségre olvasni! Köszönöm.

Kaion: egy általam kiagyalt metropolisz. Mivel szeretek hiteles leírást adni, Budapest pedig nem elég nagy, pl. New Yorkban pedig nem jártam, így kreáltam egyet magamnak. A történeteim ebben a városban játszódnak. Még számomra is vannak felfedezetlen részei, de igyekszem megütni a "hitelesség" névre keresztelt mércét. A metropolisz felhasználása más sztorikhoz az engedélyem nélkül nem lehetséges.

KIB: Kaion Investigation Bureau, azaz Kaion Nyomozóhivatal. Ha össze kellene vetnem valami létezővel, talán azt mondanám, hogy kissé olyan, mint az FBI, de a hatásköre csak a metropoliszra terjed ki.
--------------------

A történet részei
Extrák