Windfall pillérei

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy hatalmas, erdővel és hegyláncokkal borított térség. Ezt a meseszép, látnivalóban, adottságokban gazdag, állandóan felhős, nedves és ködös térséget Windfallnak hívták, és nemcsak gyönyörű volt, de népszerű a turisták és kalandvágyók körében is.

A helyiek élete azonban sosem volt teljesen felhőtlen. Változásokat kívántak beiktatni, úgy érezték, itt az idő, hogy haladjanak a korral, hogy a nehézségeiken túlemelkedjenek. Véleményük a jövőjük formálásával kapcsolatban azonban különbözött. Windfall népe ezáltal két táborra szakadt: az úgynevezett Kékekre és Feketékre. A Kékek a lassabb változás hívei voltak, a Feketék a radikálisabb módszerek mellett tették le a voksukat.

A különbségek addig-addig éleződtek, míg az állandó viszály háborúba nem torkollott. Az ellentétek vérontást, szüntelen harcok sorozatát eredményezték, mely hosszú évekig tartott, és észrevétlenül írta át a társadalmat és szabályait. A békés népből háborús nép lett, a gazdaságot, a turizmust felváltotta a fegyverkezési ipar. A harcok letaroltak mindent, az egykor lélegzetelállító tájból épp csak annyi maradt meg, hogy emlékeztesse az embereket arra, hogy hajdan milyen gyönyörű és gazdag volt. Mikor a windfalliak azt hitték, hogy a háború már nem lehet ennél rosszabb, rosszabb lett. Sötét, démoni lények lepték el a háborús övezetet, hogy letaroljanak mindent és mindenkit. Nem számított, hogy az illető a Feketék vagy a Kékek táborát erősíti. A szörnyűséges mészárlás a háborút is felülmúló kegyetlenséggel tisztogatta Windfall földjét, míg végül nem maradt más hátra, csak por… és hamu.

A tisztogatás a mai napig nem fejeződött be. A romok között túlélők bujkálnak, akik kiszolgáltatottak a veszélynek, nincs, mi megóvja őket a végső pusztulástól. A démonok folyamatosan kutatnak utánuk. Windfall népe elvesztette a háborút… vagy mégsem? Támpillérei közül áll még néhány, ha ingatagon is. A kérdés már csak az, képesek lesznek-e együttesen ismét magasra emelni a vidéket.

Kategória: Akció/Kaland, Fantasy, Rejtély, Sci-fi
Korhatár: 16
Figyelmeztetés: Durva beszéd, Gyilkosság, Vér